Eveniment

Pierderi de 32 mil. $ pentru americanii de la Smithfield

30.11.2007, 15:00 10

Concernul american Smithfield, cel mai mare producator de carne de porc la nivel mondial, a inregistrat in cel de-al doilea trimestru fiscal al acestui an pierderi de aproximativ 60 mil. dolari (40 mil. euro) pe segmentul de crestere a porcilor, jumatate din aceasta suma reprezentand pierderile grupului american in Romania.
Potrivit datelor disponibile in raportul trimestrial al companiei, Smithfield a pierdut 13 mil. dolari (peste 8,8 mil. euro) din cauza pestei porcine aparute anul acesta in cadrul a trei ferme detinute de grup in judetul Timis. In aceste ferme, Smithfield detinea circa 53.000 de porci, care au fost sacrificati. La aceasta suma s-au adaugat insa si fluctuatiile valutare care au avut ca rezultat pierderi de circa 19 mil. $ (circa 12,8 mil. euro). "Declinul pe care l-am inregistrat in acest trimestru a fost determinat aproape in totalitate de segmentul de productie al carnii de porc", a declarat C. Larry Pope, presedinte si CEO al Smithfield.
Grupul anuntase in urma depistarii celui de-al treilea focar de pesta din Romania ca pierderile companiei ar putea depasi 6 mil. euro.
Pierderile sunt cu atat mai importante cu cat compania a trecut anul trecut pe profit dupa doi ani de prezenta pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO