Eveniment

Piaţa imobiliară din Bucureşti sare în aer: acordarea de noi PUZ-uri este suspendată până în 2022

Piaţa imobiliară din Bucureşti sare în aer: acordarea...

Autor: Mediafax

26.02.2021, 19:48 19123

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că suspendarea PUZ-urilor din cinci sectoare ale Capitalei, aprobată vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, este o victorie a societăţii civile, care reclamă de ani de zile abuzurile urbanistice.

„Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului,. Ani de zile a prevalat interesul privat şi diferite reţele de interse în faţa interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR-PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă şi a dovedit că este o adevărată autoritate publică”, a spus Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că suspendarea PUZ-urilor este un semnal pentru investitorii de bună-credinţă.

„Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii şi vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare a aerului, urmau să dispară sute de hectare de spaţiu verde. Bucureştiul pierdea oportunităţi de dezvoltare, cum este metroul de suprafaţă, cum sunt salba de lacuri din Nordul Bucureştiului, este un semnal pentru toţi investitorii de bună credinţă, pentru arhitecţi, pentru constructori, că oraşul acesta are nevoie de dezvoltare, făcută pentru cetăţean, nu pentru nişte interese speculative. Este deci o victorie a societăţii civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a anunţat vineri pe Facebook că a avut discuţii cu liderii majorităţii PNL şi USR din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru a avea o formă cât mai bună a proiectelor de hotărâre privind suspendarea PUZ-urilor coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6.

„Sunt convins că au existat presiuni destul de mari asupra tuturor, dar consider că CGMB şi Primăria Capitalei au trecut primul mare examen de maturitate în direcţia construcţiei Noului Bucureşti. Sunt optimist asupra modului în care vom implementa măsurile acestor hotărâri votate azi”, a scris primarul general pe reţeaua de socializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO