Eveniment

Petrecerile în stradă de Anul Nou sunt interzise! Secretarul de stat Raed Arafat, după şedinţa CNSU: Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile. Noi măsuri de prevenţie a coronavirusului au fost prezentate

Petrecerile în stradă de Anul Nou sunt interzise!...

Autor: Mediafax

10.12.2020, 19:37 1226

Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie, a anunţat joi seara secretarul de stat în MAI Raed Arafat, după şedinţa CNSU.

Guvernul va emite vineri hotarârea de prelungire a starii de alertă, cu respectarea tuturor măsurilor existente, a precizat Arafat. În plus, noul act normativ prevede ca printr-un ordin al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei să fie reglementată activitatea operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi. „Dacă cabina are capacitatea de transport de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că pot fi transportate 10 persoane”, a precizat Arafat.

Instalaţiile de telescaun şi pârtiile de schi vor funcţiona cu respectarea măsurilor de protecţie în vigoare.

Măsurile de distanţare socială vor trebui respectate inclusiv de revelion, a spus secretarul de stat, care a spus că şi colindatul este de evitat, în condiţiile în care mersul din casă în casă creşte riscul de răspândire a coronavirusului.

În Capitală, unde rirmul îmbolnăvirilor se menţine ridicat, vor fi intensificate controalele, iar direcţia de sănătate publică şi autorităţile locale vor decide ce măsuri se impun, a mai spus Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO