Eveniment

Peste jumătate din turiştii români au renunţat la masa de prânz, iar cina o împart cu copiii

Peste jumătate din turiştii români au renunţat la masa de prânz, iar cina o împart cu copiii

Foto Shutterstock

Autor: Liviu Iancu

23.11.2012, 00:00 958

Mai mult de jumătate din turiştii români care merg în vacanţă în ţară au renunţat la masa de prânz pentru a face economii şi nu le mai comandă copiilor mâncare separat, împărţind-o pe a lor cu aceştia, a declarat Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Turism.

"În ultima perioadă se cam sare peste prânz, atât în staţiunile montane, cât şi vara, la mare. Omul vine la hotel, are micul dejun inclus în preţ, iar la prânz nu mai merge la restaurant, ci îşi ia nişte chipsuri. Seara vine la restaurant şi comandă o bere şi un grătar", afirmă preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism - România (ANBCT).

El spune că spre deosebire de anii 2007-2008, când aproape toţi turiştii erau la prânz în restaurante, acum mai mult de jumătate au renunţat la acest obiecei, iar unii dintre ei vin la hotel cu mâncare de acasă.

În acelaşi timp, dacă în urmă cu câţiva ani turiştii le comandau copiilor mâncare separat, acum au mai rămas puţini care fac acest lucru. "Cei mai mulţi, acum, împart mâncarea cu copiii", a adăugat Bercea. Totodată, turiştii caută mâncarea mai ieftină şi renunţă de multe ori la desert.

Dacă în urmă cu câţiva ani un turist plătea pentru o masă în staţiuni în medie peste 50-55 de lei, acum nota de plată a scăzut la 30-35 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO