Eveniment

Peste 40 de ambarcaţiuni au participat la etapa a doua din Cupa României Alpha Bank – Regata Ziarul Financiar

Peste 40 de ambarcaţiuni au participat la etapa a doua...

Autor: Alex Ciutacu, Ioana Matei

15.07.2019, 16:54 216

Un număr de 44 de ambarcaţiuni s-au întrecut, în weekendul 5-7 iulie, la trei clase de concurs în cadrul celei de-a doua etape a Cupei României Alpha Bank – Regata Ziarul Financiar, organizată de LifeHarbour - Limanu & AS Nautic Yachting Club, în parteneriat cu Alpha Bank şi sub egida Federaţiei Române de Yachting. 

Sâmbătă, în prima zi de curse, a avut loc cursa de tip coastal, de la Mangalia până în dreptul staţiunii Costineşti, iar a doua zi au avut loc două curse de tip inshore în rada portului Mangalia. Vântul a fost de toate intensităţile, pornind de la 5-7 noduri şi ajungând până la peste 20 de noduri pe rafală la sfârşitul zilei de duminică. 

La clasa ORC A, cea a bărcilor cele mai rapide, câştigătoare a fost ambarcaţiunea Quebramar (ROU), skipper Iulia Fulicea, urmată de SetSail (ROU) pe locul 2, skipper Valentin Oeru şi de LZ Yachting (BUL) pe locul 3, skipper Lachezar Bratoev.

La clasa ORC B pe locul 1 s-a impus Incognito (ROU), skipper Bogdan Ion, urmat de Hope (ROU) pe locul 2, skipper Mihai Făgărăşan şi de Irony (ROU) pe locul 3, skipper Cătălin Corduneanu.

La clasa ORC C, cea a bărcilor mai lente, pe primul loc s-a situat ambarcaţiunea Odessos (BUL), skipper John Ionescu, urmată de Adria (ROU) pe locul 2, skipper Ion Popescu şi de Aria (ROU) pe locul 3, skipper Ionuţ Iliescu.

Clasele ORC A şi B având start comun, organizatorii au premiat şi clasamentul general, Quebramar situându-se şi aici pe primul loc, urmat de Incognito şi de Hope.

Următoarea etapă din Cupa României Alpha Bank este Regata LifeHarbour, care va avea loc la Limanu, între 26 şi 28 iulie.

În sailing, la fel ca în business, este important să oferi siguranţă, să comunici bine şi, mai ales, să fii un bun coleg. Pe barcă nu ai timp să iei lucrurile personal, nu există competiţie între membrii echipei, toţi lucrează ca unul, iar factorii externi trebuie „îmblânziţi” cu măiestrie.  Mai mult decât atât, se spune că atunci când eşti pe barcă, te simţi şi arăţi cine eşti tu cu adevărat. Cel puţin aşa ne-au spus pasionaţii de sailing pe care i-am întâlnit la Marina Life Harbour, înainte de Regata Ziarului Financiar, parte din Cupa României Alpha Bank 2019.

Sute de oameni de afaceri, antreprenori sau din mediul corporate au înlocuit, în weekendul 5-7 iulie, costumele de business cu tricourile de sailing şi au luat-o pe drumul care duce înspre Marina Limanu. La ceas de seară, pe terasa marinei, înainte de competiţie, ierarhiile păreau să fi dispărut – iar discuţiile însufleţite de aici arătau că fac echipă bună colegi, parteneri de afaceri sau oameni pe care nu îi leagă absolut nimic altceva în afară de pasiunea pentru sailing. Conversaţiile încep de obicei prin întrebarea: „Cum va bate vântul mâine?” – fiindcă acesta poate asigura succesul dacă este stăpânit cu măiestrie în regată – şi se încheie cu poveştile înflăcărate din mijlocul valurilor.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO