Eveniment

Peste 200 de artişti pe zece scene, la Untold, unde organizatorii aşteaptă 320.000 de participanţi

Peste 200 de artişti pe zece scene, la Untold, unde...

Autor: Vasile Magradean

03.08.2017, 20:56 193

Ioana Chifor, PR Manager al Untold, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că la actuala ediţie a festivalului vor cânta peste 200 de artişti şi trupe, din ţară şi străinătate, printre care şi vedetele muzicii electronice care au fost prezente la Cluj-Napoca şi anii trecuţi, cum sunt Armin van Buuren, Dmitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix sau Hardwell.

„La cea de-a treia ediţie a Untold aşteptăm peste 320.000 de persoane în cele patru zile ale festivalului care vor asista la concertele susţinute de 200 de artişti şi trupe din ţară şi străinătate pe cele 10 scene. Pe stadionul Cluj Arena am amplasat cea mai mare scenă din ţară, <<Dragon’s nest>>, care are o înălţime de 35 de metri şi o lăţime de 100 de metri. Printre cei care vor cânta se numără artişti noi, dar şi vedete ale muzicii electronice care au fost prezente la Cluj-Napoca şi anii trecuţi, cum ar fi Armin van Buuren, Dmitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Tinie Tempah, Afrojack sau Hardwell”, a spus Chifor.

Potrivit acesteia, pe scenele Untold vor urca şi trupe şi artişti din România, printre care Paul Popa, Adrian Eftimie, Grasu XXL, Macaneche şi La Familia.

Accesul în prima zi a festivalului s-a făcut începând cu ora 12, în prima zi urmând să cânte peste 40 de artişti şi trupe. Vedeta serii, Hardwell, va începe concertul la ora 2,30 în noaptea de joi spre vineri.

La Untold au sosit participanţi din ţară dar mai ales din străinătate. Printre ei, Onur, care a venit din Turcia împreună cu un grup de prieteni.

„Am auzit de acum doi ani de Untold, dar nu am avut ocazia să vin, acum am ajuns cu nişte prieteni să ne bucurăm de muzică bună. Festivalul de la Cluj atrage ca un magnet artişti de top şi este o şansă pentru noi să îi vedem cum prestează târziu în noapte, până dimineaţă”, a spus acesta.

Miriam a venit din Tel Avi, precizând că este „o veterană” a Untold.

„Am venit şi la primele două ediţii, este ceva unic. Atmosfera din cadrul festivalului este ceva ce nu am mai întâlnit nicăieri, şi am avut ocazia să merg la festivaluri în Europa şi nu numai”, a spus tânăra.

Pablo şi amicul său au venit tocmai din Mexic pentru a gusta din atmosfera Untold, despre care au citit paginele de pe reţelele de socializare ale artiştilor.

„Dacă Armin van Buuren, King Armin, a spus că Untold este cel mai tare festival, unde a cântat anul trecut peste 7 ore, înseamnă că merită. De aceea am venit, mi se pare uimitor ce am văzut aici”, a spus mexicanul.

În zona stadionului Cluj Arena a fost amplasată şi o roată gigant, cu o înălţime de 40 de metri, numită „Dragon’s nest”, de unde doritorii pot vedea cum se desfăşoară festivalul.

De asemenea, în Transylvania All Inclusive, într-o zonă a Parcului Central, participanţii pot învăţa cum să devină “transilvăneni”, luând lecţii de dans popular cu artişti ai Ansamblulul Folcloric Mărţişorul din Cluj-Napoca, şi având posibilitatea să mănânce slănină cu brânză şi ceapă şi să bea ţuică de prune. De asemenea, aceştia pot vizita o expoziţie de ii şi să îşi personalizeze tricourile cu expresii şi regionalisms ardeleneşti.

Untold şi Bursa de Fericire îşi propun să construiască primele două camere sterile din Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, pentru a asigura pacienţilor tratamentul corespunzător în cazul leucemiilor şi a altor tipuri de cancer.

„În lipsa tratamentelor corespunzătoare şi aplicate la timp, dar şi din cauza infecţiilor spitaliceşti, copiii bolnavi de cancer din România au de 2 ori mai puţine şanse la viaţă decât cei din ţările occidentale. Untold şi Bursa de Fericire vor să crească şansele de vindecare ale micuţilor internaţi la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, investind în camere sterile. Proiectul este estimat la peste 100.000 euro, iar lucrările sunt planificate pentru anul 2018”, a mai spus Ioana Chifor.

Ordinea şi siguranţa publică la festival este asigurată de peste 1.200 de forţe de ordine, în zonă funcţionând un spital mobil pentru acordarea asistenţei medicale.

Festivalul Untold se desfăşoară în perioada 3 -6 august, evenimentul având un buget de 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO