Eveniment

Peste 180 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice

Peste 180 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice

Autor: Mediafax

12.02.2011, 17:23 28

Poliţiştii au descoperit într-o săptămână 200 de infracţiunieconomice, pentru care sunt cercetate peste 180 de persoane şi auconfiscat ţigări de contrabandă, băuturi spirtoase, zeci de mii dekilograme de carne, precum şi tone de fructe şi legume.

Cele mai multe infracţiuni depistate de poliţiştii de lainvestigarea fraudelor în ultima săptămână sunt de evaziune fiscală(65), înşelăciuni în relaţiile comerciale (22) şi fals înînscrisuri (16). Alte infracţiuni constatate de poliţişti au vizatîncălcări ale Codului Vamal (35), Codului Fiscal (nouă) şi Legiiprivind drepturile de autor (opt), delapidare (opt) şi fapte decorupţie (şapte), se arată într-un comunicat de sâmbătă al PoliţieiRomâne.

Pentru cele 200 de infracţiuni economice sunt cercetate 185 depersoane, din care patru au fost reţinute sau arestatepreventiv.

De asemenea, 19 persoane sunt cercetate în 16 dosare complexe,faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumulprejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Poliţiştii de la investigarea fraudelor au confiscat, în urmacontroalelor din perioada 5-11 februarie, ţigări de contrabandă,băuturi spirtoase deţinute sau produse în afara antrepozituluifiscal, zeci de mii de kilograme de carne şi tone de fructe şilegume. Citiţi mai mult despre infracţiunile economice cercetate săptămânaaceasta pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO