Eveniment

Peste 100 de beneficiari ai Start-up Nation îşi vând proiectele pe OLX. Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri: „Nu mi se pare nimic anormal. Dar eu nu recomand nimănui să cumpere proiecte, fiindcă nu va fi un proiect exact aşa cum şi-l doreşte omul respectiv, ci va fi gândit şi făcut de altcineva.”

Autor: Roana Rotaru

02.02.2018, 00:07 4065

♦ Prima ediţie a programului Start-up Nation se încheie pe 29 septembrie 2018, când cei 8.400 de antreprenori ale căror planuri de afaceri au fost acceptate ar trebui să primească granturi de până la 44.000 de euro fiecare ♦ Până acum doar circa 300 de antreprenori şi-au primit banii.

Pe platforma de anunţuri OLX sunt publicate peste 100 de anun­ţuri active prin care bene­fi­cia­rii programului Start-up Nation încercă să îşi vândă fir­mele care au câştigat finanţări de la stat de până la 44.000 de euro.

Restaurante, grădiniţe, burtării, dar şi alte businessuri sunt scoase la vânzare la un preţ mediu de 4.000- 5.000 de euro, potrivit reprezentanţilor OLX.

„În total, în ultimele 6 luni, s-au publicat circa 200 de anunţuri pentru vânzarea de proiecte Start-up Nation. Peste 80% dintre proiecte au fost scoase la vânzare în ultimele 3 luni, iar în acest moment avem puţin peste 100 de anunţuri active. Ca preţuri, cele mai multe sunt la preţul de 4.000-5.000 de euro, însă sunt şi proiecte care sunt scoase la vânzare la preţuri mai mari de atât. Din punctul de vedere al moderării, afacerile de tip Start-up Nation nu se diferenţiază de orice altă afacere vândută pe OLX”, au declarat pentru ZF reprezentanţii OLX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO