Eveniment

Peste 10.000 de candidaţi şi-au căutat loc de muncă în cadrul evenimentului Angajatori de TOP Bucureşti, iar 85% au găsit cel puţin un job în domeniul dorit

Peste 10.000 de candidaţi şi-au căutat loc de muncă...

Autor: Alex Ciutacu

31.10.2018, 20:30 321

Peste 10.000 de candidaţi s-au înscris în cadrul evenimentului Angajatori de TOP Bucureşti desfăşurat săptămâna trecută, pe 26-27 octombrie la Sala Palatului. Dintre aceştia, circa 85% şi-au găsit cel puţin un loc de muncă în domeniul dorit.

Acesta a fost cel mai mare eveniment de profil din România, cu peste 10.000 de vizitatori, 130 de companii, peste 6.000 de locuri de muncă şi 34 de workshopuri şi conferinţe.

Evenimentul a reprezentat un punct comun de interes atât pentru candidaţii în căutarea primului job, sau a celor care vor să îşi schimbe jobul, cât şi pentru companii, care au încercat să profite de ocazie, în climatul actual din piaţa muncii.

“Pentru L’Oréal, Angajatori de TOP este o oportunitate de a intra în contact cu tinerii absolvenţi care intră pe piaţa muncii şi care îşi doresc o experienţă profesională deosebită în domeniul frumuseţii. De asemenea, evenimentul ne-a oferit ocazia de a ne promova competiţia internaţionala BRANDSTORM, o competiţie ce dă posibilitatea tinerilor să îşi exprime imaginaţia şi creativitatea” – Magdalena Crîng, Human Resources Director L’Oréal România.

Dintre cei peste 10.000 de candidaţi, circa 1.300 de persoane au participat la diverse workshop-uri specializate şi conferinţe, fiecare în domeniul său de interes.

Zona conferinţelor IT a reprezentat un al punct de interes pentru participanţii la eveniment. În cadrul conferinţelor TechTalks pasionaţii de domeniul IT au fost martori la studii de caz din zone precum inteligenţă artificială si automatizare.

“Am fost plăcut surprinşi de entuziasmul ieşit din comun al tuturor “trecătorilor” pe la standul nostru. Suntem convinşi că în urma participării, vom avea colaborări de succes cu o mulţime de aplicanţi din cadrul târgului” – Flori Croitoru, Specialist Recrutare Huawei.

Un topic foarte util pentru studenţi şi absolvenţi a fost cel referitor la cum să facă tranziţia de la un proiect academic la unul real de software development. Persoanele pasionate de FinTech au descoperit ce înseamnă digitalizarea şi cum impactează ea domeniul financiar-bancar.

În urma evenimentului, CV-urile celor care au fost prezenţi la Sala Palatului vor fi analizate de specialişti în recrutare, iar dacă se potrivesc cu cerinţele joburilor vor fi chemaţi la un prim interviu. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO