Eveniment

Pesta porcină nu dă înapoi: Un nou focar de pestă a fost confirmat în România

Pesta porcină nu dă înapoi: Un nou focar de pestă a...

Autor: Laura Petrescu, Mediafax

10.01.2019, 17:33 74

Un focar nou de pestă porcină africană a fost confirmat, joi, într-o gospodărie din localitatea Focşănei, din judeţul Buzău, unde un porc a murit şi alţi trei au fost eutanasiaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Prefecturii Buzău, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti a confirmat prezenţa virusului PPA la toţi cei 4 porci din gospodăria din localitatea Focşănei.

“Pe lângă cele două dezinfecţii efectuate ieri (miercuri n.r.) DSVSA Buzău ia astăzi (joi – n.r.) noi măsuri: informarea locuitorilor din zonă, amplasarea de afişe în zona gospodăriei, recensământul suinelor din localitate”, arată sursa citată.

Miercuri, un porc domestic dintr-o gospodărie din satul Focşănei, comuna Vadu Paşii, a murit, iar medicii sanitar-veterinari au constatat că în aceeaşi gospodărie mai existau trei suine care sufereau de stări febrile, una fiind în stare de agonie.

Animalul găsit în agonie a fost eutanasiat şi transportat, împreună cu cadavrul raportat iniţial la sediul DSVSA Buzău, iar în gospodărie s-a realizat o decontaminare temeinică a gospodăriei.

Ulterior, şi ceilalţi doi porci au fost eutanasiaţi, anunţă Prefectura Buzău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO