Eveniment

Personalul din educaţie are prioritate la vaccinare. Ministrul Sorin Cîmpeanu: Am asigurări că vaccinarea profesorilor va începe înainte de 8 februarie

Personalul din educaţie are prioritate la vaccinare....

Autor: Mediafax

23.01.2021, 15:20 138

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că are asigurări că vaccinarea angajaţilor din învăţământ va începe înainte de 8 februarie, dată la care începe semestrul al doilea.

„Am asigurarea coordonatorului campaniei de vaccinare că înainte de 8 februarie va începe acest proces destinat personalului din învăţământ”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Întrebat dacă este timp, astfel încât profesorii să fie imunizaţi până la 8 februarie, ministrul Educaţiei a spus: „Nu, categoric nu, şi chiar dacă ar fi timp să se vaccineze, vaccinul îşi produce efectele după ce a fost făcut şi rapelul, deci evident nu este timp fizic. Însă, preocuparea noastră este, şi am mai mult decât încrederea în discuţiile cu coordonatorul campaniei de vaccinare doctorul Valeriu Gheorghiţă, că înainte de începerea semnestrului 2 personalul din învăţământ va beneficia de prioritate într-o modalitate foarte clar definită, fără a afecta niciuna dintre planificările deja făcute”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că 45% din angajaţii din învăţământul preuniversitar şi 60% din universitar au declarat „în mod echivoc că au disponibilitate de vaccinare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO