Eveniment

Persoanele peste 65 de ani, în calitate de persoane fizice, care au teren în afara oraşului pe care îl lucrează pentru consumul propriu, se pot deplasa până acolo? Singurul document pe care îl poate prezenta este actul de proprietate al casei/terenului. Ce trec pe declaraţie? Răspunsul autorităţilor

Persoanele peste 65 de ani, în calitate de persoane...
15.04.2020, 20:55 1714

Grupul de Comunicare Strategică a lansat un amplu set de întrebari şi răspunsuri cu privire la deplasările şi vizitele pentru Sărbătorile Pascale, în contextul stării de urgenţă.

Întrebare: Persoanele peste 65 de ani, în calitate de persoane fizice, care au teren în afara oraşului pe care îl lucrează pentru consumul propriu (roşii, ceapă, cartofi etc), se pot deplasa până acolo? Singurul document pe care îl poate prezenta este actul de proprietate al casei/terenului.

Răspuns: Conform Ordonanţei  Militare nr 3. din 24.03.2020 , art. 3. – Circulaţia persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinţei/gospodăriei, este permisă şi în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activităţi agricole. Această excepţie a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli şi al persoanelor care obţin din activităţile agricole unicul sau principalul venit şi nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren. Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare se sancţionează contravenţional.

Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.

Pentru efectuarea unei deplasări pentru desfăşurarea de activităţi agricole, este necesară completarea unei declaraţii pe proprie răspundere, pe care o puteţi descărca AICI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO