Eveniment

Percheziţii la Facultatea de Medicină „Carol Davila”: Mai mulţi profesori ar fi cerut mită de la studenţi

Percheziţii la Facultatea de Medicină „Carol...

Autor: Otilia Ciocan Serescu

03.07.2017, 10:30 364

Procurorii fac 13 percheziţii domiciliare „într-un campus universitar, la birourile şi cabinetele cadrelor didactice implicate, precum şi la domiciliile acestora, cercetate sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că percheziţiile vizează Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală.

„Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unităţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării şi susţinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenţi şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de admitere, licenţă sau acordare a gradaţiei de merit sau a funcţilor didactice”, conform comunicatului PICCJ.

Totodată, din probele anchetatorilor a rezultat că în cursul anului şcolar unii profesori universitari organizează „meditaţii” la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate şi furnizate studenţilor subiectele de examen.

La perccheziţii participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi a Direcţiei de Investigaţii Criminale, precum şi poliţişti ai IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, specialişti criminalişti, sprijiniţi de forţe de ordine din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO