Eveniment

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de achiziţii fictive de materiale de construcţii

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de...

Autor: Gabriela Ghitcuta

17.05.2016, 08:35 342

Printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Poliţiei Capitalei anunţă că, marţi, sunt făcute nouă percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la aproximativ 1.700.000 de lei.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul materialelor de construcţii, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată, precum şi scoaterea nelegală a unor lichidităţi sub aparenta achitare a contravalorii unor bunuri sau servicii",se notează în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi reuşit astfel să obţină, din circuitul de spălare de bani, suma de 4.400.000 de lei. La finalul percheziţiilor, cei vizaţi de dosar vor fi audiaţi la sediul Poliţiei Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO