Eveniment

Percheziţii în 7 judeţe şi în Bucureşti într-un caz de evaziune cu prejudiciu de peste 5 mil. euro

Percheziţii în 7 judeţe şi în Bucureşti într-un...

Autor: Andreea Tobias

06.07.2016, 08:45 1544

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorii şi poliţiştii din cadrul IPJ Prahova au făcut, miercuri, 36 percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din judeţele Prahova, Giurgiu, Constanţa, Vaslui, Iaşi, Ialomiţa, Vrancea şi din municipiul Bucureşti, vizând un grup infracţional specializat în sevaziune fiscală şi spălare a banilor.

Conform sursei citate, suspecţii, prin intermediul a 74 societăţi comerciale, au creat, în perioada 2012 — 2015, un circuit comercial fictiv având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obţinerii de beneficii financiare substanţiale. În baza facturilor emise de societăţile "fantomă", administrate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 5.300.000 euro, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12.300.000 euro.

În vederea recuperării prejudiciului s-au dispus măsuri asiguratorii până la concurenţa prejudiciului creat.

În acest caz 21 de persoane urmează să fie audiate.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" din Ploieşti şi al poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO