Eveniment

Pentru prima dată pe timp de pace: Japonia propune amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru 2021

Pentru prima dată pe timp de pace: Japonia propune...

Autor: Alex Ciutacu

24.03.2020, 14:47 87

Premierul japonez Shinzo Abe a propus Comitetului Olimpic Internaţional ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se organizeze în 2020, după câteva săptămâni în care oficialii japonezi au fost criticaţi pentru că nu propun măsuri în criza COVID-19, potrivit FT.

Este pentru prima dată când acest eveniment este amânat pe timp de pace.

Abe a propus amânarea în timpul unei discuţii cu Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional. Propunerea va fi discutată în cadrul unei întâlniri a board-ului executiv al Comitetului.

„Pentru a ne asigura că atleţii pot performa în cele ami bune condiţii şi că audienţa este în siguranţă, am propus să luăm în considerare amânarea cu un an a evenimentului”, le-a spus premierul japonez Shinzo Abe reporterilor, adăugând că Bach este „100% de acord”.

În lumina răspândirii rapide a COVID-19 la nivel global, Abe spune că ar fi dificl să organizeze evenimentul anul acesta.

„Am convenit ca Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo să se desfăşoare cel târziu la finalul verii anului 2021. Ne vom respecta responsabilităţile ca ţară gazdă”, a spus el.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO