Eveniment

Pensionarii primesc bani pentru ochelari de la primărie. Pensionară: Am fost şi în Grecia, acum mă încadrez şi aici

Pensionarii primesc bani pentru ochelari de la primărie....

Autor: Nicolae Oprea

17.09.2018, 14:42 499

Spre bucuria angajaţilor de la Centrul pentru Seniori din Bucureşti (CSMB), pensionarii nu au mai dat buzna la această instituţie, pentru a primi bani de ochelari, aşa cum s-a întâmplat în cazul vacanţelor în Grecia. Doar câteva zeci de bătrâni au „bătut”, luni dimineaţă, „Drumul Taberei”, pentru a se prezenta la una dintre filialele CSMB, de unde s-a dat startul programului „Lumina ochilor, cea mai importantă”, prin care pensionarii pot primi câte 250 de lei pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari.

Perintre cei care s-au prezentat încă de la ora deschiderii, s-a numărat şi Fănica Neacşu, o pensionară care tocmai s-a întors din Grecia – excursie pe care a primit-o tot prin intermediul CSMB.

„A fost extraordinar în Grecia, vreau să transmit mii de mulţumiri. Am fost şi la plajă, că era păcat să nu merg. Acum am venit să beneficiez şi de ochelari, că am pensia mică şi nu-mi permit să-mi cumpăr. În Grecia am fost în seria a doua, iar acum cu pensia pe care o am, mă încadrez şi în proiectul pentru ochelari”, a mărturisit, pentru MEDIAFAX, femeia, încântată de faptul că a mai prins o gratuitate de la primărie.

Cei mai mulţi dintre pensionarii care s-au prezentat, luni, la CSMB, au avut parte şi de surprize, asta din cauza faptului că nu s-au informat suficient. De exemplu, foarte puţini dintre ei au ştiut că banii nu se dau în mână, ci se pun într-un cont bancar – cont pe care beneficiarul trebuie să-l depună la dosar şi au fost şi pensionari care nu s-au încadrat pentru că aveau pensia prea mare.

Alţii, mai „norocoşi”, s-au încadrat la limită. „M-am pregătit foarte bine, mi s-a spus de la ghişeu că voi beneficia de 250 de lei. Cu pensia m-am încadrat la limită, pentru că eu iau 1.137 de lei în mână, iar pragul pentru ochelari este de 1.162 de lei”, a precizat şi Cornelia, o pensionară în vârstă de 70 de ani.

Au fost şi pensionari care au înţeles că vin direct la control, iar primăria le va da ochelarii pe loc.

„În primul rând, oamenii trebuie să înţeleagă că nu noi le facem ochelari şi nici nu vin aici să le dăm banii, şi apoi să-şi facă ochelarii. Aceştia trebuie mai întâi să meargă să-şi achiziţioneze perechea de ochelari, şi în baza documentelor solicitate de noi, aceştia vor primi banii aferenţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandra Dobre, director CSMB.

Potrivit acesteia, beneficiarii sumei de 250 de lei trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta minimă de 50 de ani, nu trebuie să aibă pensia, sau veniturile cumulate din pensii mai mari de 1.162 de lei net, trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti de minim cinci ani. De asemenea, se solicită prescripţia de la medicul specialist şi totodată trebuie să aducă factura fiscală din care să reiasă că aceea persoană este beneficiarul. Pensionarii trebuie să vină şi cu un extras de cont, pentru că banii se pot ridica doar prin bancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO