Eveniment

Pensiile speciale ar putea fi impozitate. Proiectul a fost votat în Camera Deputaţilor

Pensiile speciale ar putea fi impozitate. Proiectul a...

Autor: Gabriel Pecheanu

17.06.2020, 11:15 3304

Deputaţii vor lua o decizie privind impozitarea pensiilor speciale, după ce plenul Camerei Deputaţilor a decis retrimiterea mai multor proiecte privind acest subiect la Comisia de buget pentru raport şi votarea acestuia în cursul şedinţei de miercuri.

„PSD a propus şi vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Aceşti bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocaţii şi pensii şi nu în buzunarele clientelei politice a PNL”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor discută rapoartele privind proiectele de lege care se referă la impozitarea pensiilor speciale lucrează în paralel cu plenul pentru a adopta raport.

„Apreciez acest gest, apreciez că discuţiile au ajuns în acest punct. Eu sper să nu fie o chestie de PR, ci o chestie serioasă, pentru că aceste pensii speciale trebuie impozitate. Nu putem merge pe anulare pentru că am intra în morişca CCR. Dacă există voinţă politică vom vota orice proiect de impozitare a pensiilor speciale, astfel încât să terminăm cu această şaradă”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO