Eveniment

Penescu vinde si inchiriaza spatiile Pic pentru cash

12.07.2009, 20:59 26

Ilie Penescu, coproprietarul retelei de hipermarketuri Pic, vrea sa faca rost de lichiditati prin vanzarea activelor retailerului in sistem sell and lease back, care permite companiei sa-si continue activitatile de comert ca si chirias in locatiile actuale.
"Vrem sa vindem activele retelei Pic catre investitori de la care apoi sa inchiriem aceste spatii. Am trimis scrisori de intentie catre fonduri de investitii, banci si dezvoltatori imobiliari", a declarat Ilie Penescu. El a apelat la consultanti financiari de la BCR si banca de investitii BAC Investment pentru acest proiect.
Reteaua are cinci hipermarketuri care anul trecut au avut vanzari de 100-120 mil. euro.
In anul 2007, magazinele Pic din Craiova si Braila au fost evaluate la 140 mil. lei (42 mil. euro) in momentul aducerii acestora ca aport la capitalul social al grupului controlat de fratii Penescu.
Hipermarketurile Pic se confrunta in prezent cu dificultati in achitarea datoriilor catre furnizori, la Tribunalul Comercial din Pitesti fiind inregistrate mai multe solicitari de deschidere a procedurii de insolventa din partea unor producatori sau distribuitori.
In aprilie, Cornel Penescu, patronul clubului de fotbal FC Arges si coproprietarul grupului Pic, a fost arestat preventiv sub acuzatia de mituire a unor arbitri din fotbal. In arest se afla in acest moment si Liviu Facaleata, directorul general al PIC Group. Din aprilie, Ilie Penescu si Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, au preluat responsabilitatea conducerii retelei Pic. "Vanzarea Pic catre un retailer strain este ultima varianta pe care o luam in calcul", a mai spus Ilie Penescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO