Eveniment

Pe zona de deşeuri sunt disponibile, prin PNRR, sume pentru investiţii de 1,2 mld. euro

Videoconferinţa ZF/BRD Vest + Nord-Vest. Tabla finanţărilor 2021

Raul Pop, expert în deşeuri în cadrul expertdeseuri.ro

Raul Pop, expert în deşeuri în cadrul expertdeseuri.ro

Autor: Ramona Cornea

15.11.2021, 09:00 230

„Pe zona de deşeuri sunt disponibile, prin PNRR, sume pentru investiţii de 1,2 mld. euro care în cea mai mare parte a lor, circa 700 mil. euro, sunt destinate UAT-urilor. Aşadar, sunt o oportunitate pentru piaţa privată. Ce ne este mai puţin clar este în ce măsură va reuşi statul român să se mişte suficient de repede încât să stăm în calendarul foarte ambiţios pe care îl are PNRR-ul.”

Transparenţa, trasabilitatea şi simplificarea finanţărilor europene sunt necesare pentru mediul de afaceri local, dar încă nu suntem acolo, crede Raul Pop, expert în deşeuri în cadrul expertdeseuri.ro.

„Descentralizarea finanţărilor europene este un lucru de bun augur. Transparenţa, trasabilitatea şi simplificarea ne sunt necesare ca aerul, dar încă nu suntem acolo. Consultantul de fonduri europene este o necesitate, din punctul meu de vedere, din două motive: unul organic şi o situaţie conjuncturală – cele două universuri nu vorbesc o limbă co­mună”, a declarat Raul Pop în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Vest Ă Nord-Vest. Tabla finanţărilor 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO