Eveniment

Pe plaja unui camping din Năvodari a avut loc un eveniment cu 300 de oameni. Organizatorii, amendaţi

Pe plaja unui camping din Năvodari a avut loc un...

Autor: Otilia Serescu

18.07.2020, 14:34 122

Organizatorii unui eveniment de pe plaja unui camping din Năvodari, la care au participat circa 300 de persoane, au fost amendaţi cu 34.000 lei, anunţă, sâmbătă, Poliţia Constanţa.

Vineri, pe plaja unui camping din oraşul Năvodari a avut loc un eveniment cultural-artistic organizat de o societate comercială, intitulat „Dor de mare”.

„Anterior desfăşurării evenimentului, atât Primăria Năvodari, cât şi reprezentanţi ai Poliţiei Constanţa, G.J.M. „Tomis” Constanţa, ISU Dobrogea şi DSP Constanţa au fost sesizaţi, prin solicitare scrisă, de către societatea comercială în cauză, prin care aducea la cunoştinţă că va avea loc un concert de muzică electronică. După primirea solicitării, reprezentantului societăţii i s-a pus în vedere de către organele abilitate să respecte normele de prevenire a răspândirii COVID-19. Astfel, acesta a asigurat că va lua toate măsurile necesare pentru a respecta normele legale în vigoare”, potrivit sursei citate.

În noaptea vineri spre sâmbătă, poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate au efectuat controale la locul manifestaţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că normele legale de protecţie sanitară nu sunt respectate, la eveniment participând aproximativ 300 de persoane.

„În fapt, au fost constatate nereguli, în sensul că nu erau respectate măsurile sociale instituite în situaţii epidemiologice şi conform art. 30 lit. h din H.G. 857/2011, reprezentantul societăţii a fost sancţionat cu 30.000 de lei. Totodată, întrucât la eveniment se difuza muzică la volum perturbator, reprezentantul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform art. 2, pct. 26 din Legea 61/1991. Reprezentanţii I.S.U. Dobrogea al judeţului Constanţa au constatat faptul că nu sunt asigurate în totalitate elementele incombustibile din alcătuirea scenei, sens în care, conform art. 1 alin. 3, lit. o) şi u) din H.G. 537/2007, societăţii comerciale i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale de câte 2.500 de lei, iar pentru alte abateri la normele de prevenire a incendiilor au fost aplicate 4 avertismente”, precizează poliţiştii constănţeni.

În continuare, poliţiştii, jandarmii, pompierii şi reprezentanţii celorlalte structuri abilitate vor monitoriza desfăşurarea activităţii, în vederea luării măsurilor legale care se impun în situaţia nerespectării normelor legale în vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO