Eveniment

PD-L alege intre doi ministri pentru colegiul 19 al Capitalei

24.03.2010, 23:10 24

Conducerea democrat-liberalilor va decide luni cine dintreTeodor Baconschi, ministru de externe, si Gabriel Sandu, ministrulcomunicatiilor, va intra in cursa pentru un post de deputat deBucuresti in colegiul 19, pe locul lasat liber de fostulvicepresedinte al Camerei, Daniela Popa, care a preferat un post laComisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Alegerile pentru colegiul 19 din sectorul 4 vor avea loc pe 25aprilie, termenul limita de depunere al candidaturilor fiind 5aprilie.

PD-L a ezitat mult in a desemna un candidat, de vreme cesectorul 4 este considerat un fief al Partidului Conservator (PC),fiind controlat de primarul Cristian Popescu Piedone. PC adesemnat-o deja pe fosta sefa a Loteriei Liliana Mincu dreptcandidat. Mincu urmeaza sa fie sustinuta si de PSD si PNL, potrivitintelegerii coalitiei pentru Bucuresti, care l-a propulsat inparlament pe Radu Stroe, liberalul care a castigat alegerileanticipate din sectorul 1, dupa demisia lui Bogdan Olteanu, care,in mod surprinzator, a prins postul de viceguvernator al BNR intoamna trecuta.

Dupa esecul de la sectorul 1, unde l-a avut drept candidat peHonorius Prigoana, fiul lui Silviu Prigoana, democrat-liberalii auincercat sa atraga nume grele din Guvern pentru a intra in cursa.Potrivit unui sondaj intern, Teodor Baconschi, ministrul deexterne, a iesit pe primul loc la capitolul "notorietate spontana"si "favorabilitate", in fata lui Gabriel Sandu, ministrulcomunicatiilor, si Daniel Funeriu, ministrul educatiei.

Baconschi, diplomat de cariera, ezita insa sa intre in cursa,pentru ca ar presupune un angajament politic - va trebui sa seinscrie in PD-L, iar in aceste conditii, cel mai probabil optiunilepartidului se vor orienta catre Gabriel Sandu, spun surse dinpartid. Decizia finala va fi luata insa saptamana viitoare, dupa cepresedintele PD-L Emil Boc va mai avea o discutie cu cei doiministri.

Potrivit unei note interne a MAI, citata recent de ZF,organizarea alegerilor din colegiul 19 va costa circa 1 milion deeuro. In acest colegiu sunt peste 100.000 de alegatori cu drept devot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO