Eveniment

Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm din Buzău: După această perioadă ar trebui să avem o discuţie clară care să vizeze rolul farmaciilor în comunitate

Videoconferinţa ZF Health&Pharma Summit'20

Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm din...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.09.2020, 13:59 1023

Paul Negoiţă, manager farmaciile Iris Pharm, consideră că în urma pandemiei de COVID-19 este necesară o discuţie despre rolul pe care îl au farmaciile în societate, ceea ce poate duce chiar şi la o atragere a unui număr mai mare de studenţi în această arie.

„După această perioadă ar trebui să avem o discuţie clară care să vizeze rolul farmaciilor în comunitate. Sunt multe aspect pe care trebuie să le gândim după această perioadă şi cred că refacerea spiritului comunitar şi înţelegerea faptului că dincolo de business o farmacie este o activitatea medicală care presupune şi norme etice, cred că ar trebui să fie discuţii serioase cu autorităţile statului. O reaşezare a rolului farmaciilor în societate ar putea să salveze şi învăţământul farmaceutic, care este puţin căutat de către absolvenţii de liceu”, a spus Paul Negoiţă în cadrul videoconferinţei ZF Health&Pharma Summit'20.

 

Alte declaraţii

S-a dovedit că farmacia nu este ultima verigă din lanţul medical, este o verigă importantă. În ceea ce ne priveşte pe noi, am simţit rolul pe care îl avem în comunitate. Cred că am deservit bine lipsa unor servicii pe care statul ar fi trebuit să le asigure.

Din păcate, statul are multe datorii la noi, încă nu sunt servicii plătite. Iar statul este chiar suspicios atunci când oferă anumite servicii. Spre exemplu, în perioada pandemiei nu era sufficient să îţi doreşti un medicament, trebuia să ajungi la farmacie să îl achiziţionezi. Erau cazuri în care restricţia de circulaţie îi împiedica pe cei care aveau nevoie de medicamente să ajungă să le cumpere, a trebuit să mergem noi să ducem medicamentele la pacienţi/clienţi. Chiar am fost întrebaţi de către cineva de la Casa de Asigurări de ce facem acest serviciu.

Concurenţa este benefică, dar când este vorba de învăţământ şi de sănătate trebuie să găsim un echilibru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO