Eveniment

Paul Donovan, economistul-şef al celei mai bogate bănci elveţiene, vine la Gala ZF

Paul Donovan, economistul-şef al UBS Wealth Management, susţine că metodele şi indicatorii prin care privim astăzi inflaţia pot produce iluzii în raport cu adevărata situaţie în care se află diferite grupuri sociale

Paul Donovan, economistul-şef al UBS Wealth Management, susţine că metodele şi indicatorii prin care privim astăzi inflaţia pot produce iluzii în raport cu adevărata situaţie în care se află diferite grupuri sociale

Autor: Dan Grigore Ivan

21.11.2016, 00:02 447
Paul Donovan, economistul-şef al UBS Wealth Management, este invitatul special al Galei ZF din data de 24 noiembrie.

Donovan a urmat celebrul program de licenţă Filosofie, Politică şi Economie din cadrul Universităţii Oxford, precum fostul premier britanic David Cameron sau jurnalista Zanny Minton Beddoes, directorul săptămânalului The Economist.

Pe lângă vasta experienţă de economist în cadrul UBS, una dintre cele mai mari bănci ale lumii, Paul Donovan este autorul mai multor cărţi ce abordează subiecte economice şi comentator al unor publicaţii financiare de renume.

Paul Donovan a scris şi „Adevărul despre inflaţie“, o carte în care arată că înţelegerea superficială a fenomenului in­flaţionist şi ramificaţiile sale conduc de multe ori la decizii investiţionale şi politice greşite, încercând să ofere celor interesaţi un cadru şi un ghid cu privire la parametrii pe care trebuie să îi aibă în vedere pentru a se proteja de asemenea erori. Donovan susţine că metodele şi indicatorii prin care privim astăzi inflaţia pot produce iluzii în raport cu adevărata situaţie în care se află diferite grupuri sociale.

De asemenea, Donovan este un critic al metodei „heli­copter money“.

În cartea „De la Roşu la Verde“, scrisă de Paul Donovan şi Julie Hudson, cei doi fac o paralelă între contextul crizelor financiare şi crizele de mediu. În 2006 a arătat că beneficiile pe care le antrenează găzduirea de către Marea Britanie a Olimpiadei din 2012 se vor situa între 5,9 miliarde lire şi 7,8 miliarde lire.

De asemenea, Donovan a arătat în cercetările sale că prejudiciile sociale care se resfrâng pe un anumit grup se pot transforma direct în ineficienţe economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO