Eveniment

Paul Anghel, directorul ANPC, avertizează: Consumatorul nu trebuie să cumpere alimente din portbagajul maşinilor

Paul Anghel, directorul ANPC, avertizează: Consumatorul...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

29.11.2019, 18:25 106

În România, trebuie să existe o educaţie a consumatorului, astfel încât românii trebuie să cumpere alimente doar din locuri autorizate, potrivit directorului Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din ANPC, Paul Anghel.

„Trebuie să existe o educaţie a consumatorului şi să îl facem să înţeleagă riscurile la care se expune atunci când consumă un aliment care are în compoziţie ingrediente ce pot afecta sănătatea. Consumatorul trebuie să cumpere doar din locuri autorizate, este cel mai important lucru. Să nu mai cumpere de la marginea drumului sau din portbagajul maşinilor, sperând că produsul va fi natural, bio, eco sau orice altă variantă care le-ar aduce anumite beneficii sau care le va aduce aminte de un gust tradiţional.

Produsele tradiţionale sunt înregistrate la ministerul Agriculturii. În pieţele, oboarele şi celelalte locuri neautorizate, organele de control nu au cum să ajungă. Nu putem să supraveghem orice portbagaj de maşină din care cineva, de Paşte, scoate un miel şi îl vinde, cum nu putem să monitorizăm nici atunci când cineva, de Crăciun, scoate din maşină o pulpă de porc spre vânzare”, a atenţionat oficialul ANPC, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

Paul Anghel a dat avertizări că, în perioada sărbătorilor de iarnă, autoritatea va demara tematici de control la nivel naţional, pentru produsele care se află la comercializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO