Eveniment

Patru pentru Electrica Banat si Dobrogea

02.04.2003, 00:00 16

Companiile Enel (Italia), EVN AG (Austria), Public Power Corporation (Grecia) si BKW FMB Energie AG (Elvetia) au fost selectate pentru continuarea procesului de privatizarea a doua filiale ale Electrica Banat si Dobrogea.
"Cele patru companii au indeplinit conditiile necesare pentru a fi considerate investitori strategici si au fost preselectate pentru continuarea procesului de privatizare", a declarat,ieri, Laurian Badulescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), citat de Mediafax.
"Vom notifica aceste companii si le vom transmite informatii privind pregatirea si depunerea ofertelor. Acestea vor putea fi depuse pana la data de 31 mai", a mai spus Badulescu. 
Consortiul format din companiile Grivco Energy (Romania) si ABB (Suedia), care a depus, de asemenea, o scrisoare de interes pentru privatizarea Electrica Banat, nu a fost selectat pentru faza urmatoare a privatizarii.
Asociatiile salariatilor Univers si Electrica Service care au depus scrisori de intentie pentru preluarea unui pachet de cel mult 10% din capitalul social al Electrica Banat si Dobrogea au primit si ele avizul favorabil.
Acestea vor putea achizitiona pana la 10% din capitalul social majorat, dupa privatizarea cu un investitor strategic.
Procesul de privatizare a celor doua filiale se va derula prin vanzarea unui pachet de 51% din actiuni catre un investitor strategic. Acesta va achizitiona 24,6% din capitalul social al fiecarei filiale si va participa la o majorare de capital pana la atingerea participatiei mentionate mai sus.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO