Eveniment

Pastele a adus prima luna pe plus la incasarile din TVA

Pastele a adus prima luna pe plus la incasarile din TVA
02.05.2010, 23:08 20

Cresterea vanzarilor din comert in perioada Pastelui a readusincasarile din TVA pe luna martie in teritoriul pozitiv comparativcu aceeasi perioada din 2009, inregistrandu-se o majorare de peste15% si indicand o revenire a economiei.

In ianuarie, veniturile din TVA cazusera cu 25,8%, iar infebruarie cu 6,6%, pe trimestrul I mentinandu-se un declin de11,5%. Producatorii de alimente sustin ca incasarile din TVA aucrescut in martie doar ca urmare a vanzarilor de Paste si estimeazaca in aprilie vanzarile au fost mai mult sau mai putin egale cucele din 2009, cand Pastele a fost spre final de aprilie. "Nu sevede o crestere a consumului in prezent. Vanzarile au crescut dePaste, dar in saptamana urmatoare au scazut puternic determinate deputerea de cumparare slaba", a declarat Mihai Petrea, directorulgeneral al Lactaprod Braila. Opinia sa este sustinuta de ConstantinBoromiz, actionarul Boromir Ramnicu Valcea, care crede ca abia dinmai vom sti daca isi revine consumul.

TVA aduce cei mai multi bani la bugetul de stat, insa ministrulfinantelor Sebastian Vladescu sustine ca suntem departe demajorarea acestei taxe. "Se analizeaza. Din punctul meu de vederesuntem departe de a creste taxele principale, adica TVA si cotaunica."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO