Eveniment

Parlamentul cheamă din nou populaţia la referendum, de data aceasta pentru revizuirea Constituţiei

Parlamentul cheamă din nou populaţia la referendum, de...

Autor: Iulian Anghel

02.07.2019, 00:00 1068

Liderul Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat luni că a fost stabilit în coaliţie să existe o iniţiativă PSD-ALDE pentru revizuirea Constituţiei care va fi depusă cel târziu astăzi.

O revizuire a Constituţiei este urmare a referendumului din 26 mai în care majoritea alegătorilor s-au pronunţat pentru modificarea legii fundamentale. La referendum cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin Da“ sau „Nu“ cu privire la întrebările: 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?“ 2.

„Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?“. Tăriceanu a spus, citat de Mediafax, că pentru transpunerea primei întrebări a referendumului pe justiţie e nevoie de modificarea Codului penal, iar pentru a doua este nevoie de modificarea legii fundamentale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO