Eveniment

Parcuri turistice dupa modelul celor industriale

17.09.2003, 00:00 14


Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului Miron Mitrea a declarat ieri ca intentioneaza sa promoveze un proiect de lege prin care sa fie infiintate parcuri turistice in zonele cu potential turistic ridicat, dar in care turismul nu este foarte dezvoltat.


Mitrea a spus ca aceste parcuri turistice ar urma modelul parcurilor industriale, aratand ca statul ar aloca fonduri pentru infrastructura - apa, canalizare - iar investitorii privati ar dezvolta aceste zone, prin construirea de case, hoteluri.


Ministrul turismului a dat trei exemple de locatii unde ar putea fi infiintate astfel de parcuri turistice, cum ar fi in Apuseni la Arieseni, pe Valea Lotrului si Sulina, respingand ideea ca Dracula Park ar putea fi un parc turistic.


El a mai spus ca Departamentul Turismului, rezultat din desfiintarea Ministerului Turismului, va fi transformat in Autoritatea de Turism, in subordinea ministerului pe care il conduce. Mitrea a precizat ca sustine acest lucru deoarece a fost solicitat de catre sindicatele si patronatele din turism, care "au vrut sa-si vada prezenta marcata mai mult in acest domeniu". Proprietarii de hoteluri din Rom=nia spuneau la inceputul acestei luni ca sectorul turistic traverseaza o criza fara precedent, ca urmare a desfiintarii Ministerului Turismului, si apreciaau ca problema lipsei unei strategii coerente n domeniu poate fi rezolvata prin nfiintarea unei Autoritati Nationale pentru Turism.


Ministrul Miron Mitrea a mai spus ca a fost "usor nemultumit" deoarece privatizarea a durat 13 ani, motiv care a ingreunat dezvoltarea turismului.


"Aceasta privatizare timp de 13 ani a blocat dezvoltarea in turism. Dan Matei Agathon nu a avut alta sansa decat sa inchida acest subiect al privatizarii din turism. Eram usor nemultumit de faptul ca, in loc sa dezvoltam, trebuia sa incheiem aceasta privatizare", a explicat Mitrea.

Ministrul turismului aprecia recent ca Romania practica un marketing neprofesional in domeniul turismului si va trebui sa fie gasite solutii pentru a dezvolta strategia de promovare a acestui sector de activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO