Eveniment

Parcul industrial Tetarom I din Cluj se extinde cu investiţii de 69 de milioane de lei

Parcul industrial Tetarom I din Cluj se extinde cu...

Autor: Laurentiu Cotu

22.05.2013, 21:08 395

Consiliul Judeţean Cluj a demarat un proiect european în valoare totală de peste 69 mil. lei (15,7 mil. euro), din care 30,7 mil. lei (7 mil. euro) reprezintă asistenţă financiară neram­bursabilă pentru extinderea parcului industrial Tetarom I cu o suprafaţă de 168.000 mp, unde urmează să fie construite mai multe hale şi sedii de birouri.

Proiectul prevede crearea a 485 de noi locuri de muncă, în condiţiile în care parcul industrial Tetarom I este deja ocupat de peste 50 de companii, cu aproximativ 2.000 de angajaţi. Parcul are în prezent o suprafaţă totală de 320.000 mp, iar valoarea estimată a investiţiilor realizate deja aici se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Proiectul „Dezvoltare parc industrial Tetarom I - edificare clădiri, extindere şi modernizare infrastructură“ presupune dezvoltarea parcului prin amenajarea unui nou teren, alimentarea cu energie electrică, apă, reţele de canalizare, extinderea conductei de distribuţie, branşamente gaze naturale, reţele electrice exterioare, extinderea drumurilor şi a parcărilor, instalaţii electrice de iluminat public, hală de depozitare, sediu pentru birouri, amenajarea unor platforme. Durata de realizare a proiectului este de 27 luni, în perioada aprilie 2013- iulie 2015.

În parcul industrial Tetarom I din Cluj îşi desfăşoară în prezent activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design.

În momentul de faţă Consiliul Judeţean Cluj deţine trei parcuri industriale în judeţul Cluj, Tetarom I, Tetarom II şi Tetarom III, însă intenţionează dezvoltarea unui nou parc industrial, Tetarom IV. Cel de-al patrulea parc industrial din judeţul Cluj urmează să fie construit în comuna Feleacu, investiţia în acest proiect ridicându-se la aproape 55 mil. lei (12,5 mil. euro), din care 14,3 mil. lei (3,2 mil. euro) reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Ambele contracte de finanţare, pentru extinderea parcului Tetarom I şi pentru realizarea unui nou parc industrial Tetarom IV, au fost semnate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO