Eveniment

Parchetul General a cerut instanţei suspendarea dizolvării Hexi Pharma

Parchetul General a cerut instanţei suspendarea...

Autor: Andreea Traicu

15.05.2016, 16:03 364

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 a fost înregistrată o cerere a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind suspendarea dizolvării sau lichidării Hexi Pharma, primul temen de judecată fiind stabilit luni, 16 mai.

Cererea procurorilor vine după ce firma Hexi Pharma a anunţat miercuri că a demarat deja procedurile legale pentru închidere şi că îşi va retrage toate produsele de pe piaţă, precizând că în urma rezultatelor anunţate în legătură cu produsele companiei, firma îşi cere scuze public.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, arată primele teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

La data de 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat un dosar prin care firma solicită intrarea în insolventă, prima şedinţă de judecată fiind stabilită pentru 17 mai. Potrivit informaţiilor care apar în cererea de insolvenţă, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO