Eveniment

Parcări într-o stare deplorabilă cu tarife de 10 lei pe oră. Parking Bucureşti, compania municipală care se ocupă de parcări: „Îmi pare rău, nu este nimeni acum disponibil să vă răspundă. La revedere“

Campanie ZF: Stupid City Bucureşti

Parcări într-o stare deplorabilă cu tarife de 10 lei...

Autor: Răzvan Botea

02.08.2019, 00:06 1993

Una dintre parcările din centrul Bucureştiului, aflată la intersecţia dintre Calea Moşilor şi strada Sfânta Vineri, taxată cu 5-10 lei pe oră, se află într-o stare dezastruoasă. Primăria a introdus de la data de 1 iulie 2018 tarife pentru parcajele administrate de până la 10 lei pe oră în zonele centrale.

Administraţia străzilor, entitate pe al cărei site se indică faptul că se ocupă de administrarea străzilor, parcărilor, circulaţiei, nu se mai ocupă de administrarea parcărilor din 2018, această atribuţie intrând în subordinea Companiei Municipale Parking Bucureşti.

ZF a contactat marţi Primăria Capitalei şi Administraţia Străzilor pentru a răspunde la întrebări precum de ce se află parcările în asemenea stare şi dacă există buget pentru reparaţii, însă fără succes. Contactaţi telefonic ieri, reprezentanţii Administraţiei Străzilor au spus că răspunsul se află „în aprobare”, dar că este un răspuns de redirecţionare către Compania Municipală Parking Bucureşti, deoarece administrarea parcărilor municipale din Bucureşti a trecut în atribuţiile acesteia din urmă.

Întrebaţi de ZF care au mai rămas atri­bu­ţiile Administraţiei Străzilor, reprezen­tanţii au cerut întrebarea în scris pentru putea oferi un răspuns.

La numărul de telefon de pe site-ul Com­paniei Municipale Parking Bu­cu­reşti a răspuns o doamnă care a pus apelul cu reporterul ZF în aşteptare, apoi convorbirea a fost întreruptă. La al doilea apel a spus că nu i s-a redirecţionat nicio solicitare şi că urmează să răspundă când o va primi. La solicitarea reporterului de a vorbi cu cineva care poate să îi răspundă la câteva întrebări generale, cum ar fi de când se ocupă compania de admi­nis­trarea parcajelor, răspunsul a fost: „Îmi pare rău, nu este nimeni  acum disponibil să vă răspundă. La revedere“.

Ziarul Financiar a lansat iniţiativa Stupid City Bucureşti, campanie în cadrul căreia vrem să atragem atenţia asupra problemelor oraşului Bucureşti în încercarea sa de a deveni smart city,  sperând astfel că autorităţile vor lua măsuri în acest sens.

Aşteptăm şi sesizările cititorilor noştri la adresele de e-mail zf24@zf.ro sau razvan.botea@zf.ro, unde ne puteţi trimite fotografii şi descrierea pro­blemelor oraşului Bucureşti.

Cum prezintă Compania Municipală Parking Bucureşti pe site parcările din Bucureşti şi cum arată în realitate (medalion) 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO