Eveniment

Paraşutistul care a decedat lângă Aerodrom era militar

Paraşutistul care a decedat lângă Aerodrom era militar

Autor: Departamentul Corespondenţi

26.07.2017, 17:19 183

Bărbatul de 30 de ani, care a murit, miercuri, după ce s-a prăbuşit cu o paraşută era militar şi efectua un exerciţiu de paraşutare, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat de presă emis miercuri de MAPN, în jurul orei 14.40, în timpul unui exerciţiu de paraşutare, în zona aerodromului Zărneşti, un militar a decedat.

„Militarului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, însă, cu toate eforturile echipei de intervenţie SMURD, a fost declarat decedat în jurul orei 15.35”, spun reprezentanţii MAPN.

Locotenentul Gabriel-Cristian Dinicică, din Direcţia informaţii militare, avea 30 de ani şi lucra în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2013. Era căsătorit şi avea un copil.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul Militar.

Potrivit comunicatului citat, joi, la ora 8.30, vor fi organizate în toate unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a locotenentului Gabriel Dinicică.

Surse din cadrul Aerodromului de la Zărneşti, au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că o echipă de militari efectua salturi cu paraşuta de la începutul lunii iulie, pe acest aerodrom privat.

Potrivit surselor citate, MAPN a încheiat un contract de închiriere pentru folosirea aerodromului şi a unei aeronave aparţinând acestuia, un AN2, pentru ca militarii să efecteze exerciţii la Zărneşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO