Caută doar în titlu
Eveniment

Papa Francisc: Crăciunul a fost luat ostatic de materialism / Protagoniştii suntem noi, nu Iisus

În cursul celebrării euharistice, Papa Francisc a ţinut o predică (omilie) în care a amintit în mod special situaţia copiilor aflaţi în suferinţă şi a marginalizaţilor.

De asemenea, Papa Francisc a denunţat situaţia tragică a refugiaţilor, a celor care se află pe rutele migraţiei, a copiilor înfometaţi şi a celor care sunt în preajma pericolului, în regiuni precum Alep, Siria.

Este a patra slujbă efectuată de Papa Francisc de când a fost ales Suveran Pontif.

"Să dăm ascultare Copilului din iesle, dar să dăm ascultare şi copiilor care astăzi trăiesc fără adăpost, fără afecţiunea părinţilor şi se joacă în sărăcie, în refugii subterane, pentru a scăpa de bombardamente, pe trotuarele marilor oraşe sau la bordul unui vas supraîncârcat de migranţi. Să dăm ascultare copiilor care nu sunt lăsaţi să se nască, celor care plâng pentru că nimeni nu le poate sătura foamea, celor care nu ţin în mână jucării, ci arme. Chiar astăzi este aceeaşi indiferenţă, când Crăciunul devine o sărbătoare unde protagoniştii suntem noi, în locul Lui. Când luminile comerţului aruncă în umbră lumina lui Dumnezeu, când suntem preocupaţi de cadouri, dar reci în faţa celor marginalizaţi", a afirmat Papa Francisc în predica sa din cadrul slujbei de Crăciun.

"Această mundanitate a luat ostatic Crăciunul, trebuie să-l eliberăm", a afirmat Papa Francisc la finele predicii de la miezul nopţii, în cadrul slujbei tradiţionale de Crăciun desfăşurată în Catedrala San Pietro din Vatican, Roma. "Semnificaţia adevărată a Crăciunului a fost învăluită de materialism", a adăugat Papa Francisc.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.