Eveniment

Pandemia nu stă pe loc. Guvernul Germaniei aprobă intensificarea restricţiilor. Cancelarul Angela Merkel: "Situaţia este gravă"

Pandemia nu stă pe loc. Guvernul Germaniei aprobă...

Autor: Mediafax

13.04.2021, 14:30 224

Guvernul Germaniei a aprobat, marţi, un proiect care prevede intensificarea şi uniformizarea restricţiilor antiepidemice, cancelarul Angela Merkel argumentând că "situaţia este gravă" şi trebuie evitată ocuparea locurilor în secţiile de terapie intensivă.

Guverul de la Berlin a dispus modificarea Legii privind protecţia faţă de infecţii. Noile reglementări vor permite aplicarea în mod uniform a restricţiilor în zonele cu o rată de contagiere ridicată. Pentru a intra în vigoare, modificările normative trebuie să fie aprobate cu o majoritate de două-treimi în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei.

Noile norme prevăd interdicţii de circulaţie între orele 21.00 şi 5.00 în zonele în care rata de infectare este ridicată, reducerea numărului de persoane care se pot întâlni în privat şi închiderea restaurantelor, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung. Sălile de sport vor funcţiona doar pentru clienţi care exersează individual.

"Situaţia este gravă. Restricţiile sunt necesare şi trebuie să acţionăm urgent împotriva pandemiei. Vrem să aplicăm reguli uniforme, un mecanism urgent de restricţionare la nivel naţional", a declarat cancelarul Angela Merkel.

"Măsurile de combatere a epidemiei trebuie să devină mai stringente şi mai consistente. Va fi prea târziu dacă vom aştepta până când se vor epuiza locurile la terapie intensivă. Nu ne putem permite acest lucru", a subliniat Angela Merkel, conform publicaţiei Die Welt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO