Eveniment

Pandemia, mină de aur pentru Pfizer: Gigantul farma face 26 mld. dolari din vaccinuri anul acesta

Pandemia, mină de aur pentru Pfizer: Gigantul farma face...

Autor: Dorin Oancea

05.05.2021, 10:57 85

Compania Pfizer şi-a majorat prognoza pentru vânzările de vaccin COVID-19 în 2021 cu peste 70%, până la 26 miliarde de dolari, relatează Reuters.

Veniturile din vaccin - dezvoltate împreună cu partenerul german BioNTech SE - sunt de aşteptat să reprezinte mai mult de o treime din vânzările Pfizer în acest an.

Prognoza se bazează pe contractele pentru livrarea a 1,6 miliarde de doze de vaccin în acest an. Compania se aşteaptă să semneze mai multe oferte pentru acest an şi este în discuţii de aprovizionare cu mai multe ţări pentru 2022 şi nu numai.

Vaccinul a fost cel mai bine vândut produs al Pfizer în primul trimestru. Cheltuielile şi profitul din vaccin sunt împărţite în mod egal între Pfizer şi BioNTech.

Pfizer şi BioNTech îşi propun să producă până la 2,5 miliarde de doze de vaccin COVID-19 în acest an, dintre care 900 de milioane nu sunt încă incluse în previziunile de vânzări ale companiei.

Dacă Pfizer vinde dozele la preţuri similare, vânzările de vaccin din 2021 ar putea fi cu peste 50% peste cele 26 de miliarde de dolari estimate.

Moderna Inc (MRNA.O) a prognozat vânzări de 18,4 miliarde de dolari în 2021 pentru vaccinul COVID-19.

Pfizer îşi propune să producă cel puţin 3 miliarde de doze de vaccin anul viitor. De asemenea, se aşteaptă să aibă datele legate de siguranţă şi iimunitate după a treia doză de rapel, în iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO