Eveniment

Pandemia îi ţine pe candidaţii români în ţară. Doar 1,4% din aplicările lunare sunt pentru joburile din străinătate

Domeniile pentru care este în prezent cea mai mare cerere de forţă de muncă, la nivel european, sunt transport, construcţii, producţie, industria alimentară, medicină, prestări servicii şi retail.

Domeniile pentru care este în prezent cea mai mare cerere de forţă de muncă, la nivel european, sunt transport, construcţii, producţie, industria alimentară, medicină, prestări servicii şi retail.

Autor: Ramona Cornea

07.05.2021, 00:06 179

♦ „Este probabil ca în următoarea jumătate de an să vedem o uşoară creştere a dinamicii în ceea ce priveşte angajările şi aplicările pentru străinătate. Şi candidaţii, şi angajatorii încep să prindă încredere odată cu majorarea numărului de persoane vaccinate la nivel european, dar şi odată cu relaxarea restricţiilor impuse de autorităţi.”

Doar 1,4% din aplicările din luna aprilie ale candidaţilor români sunt pentru joburile din străinătate, conform datelor de la platforma de recrutare online pe eJobs.ro.

Cei care decid să plece, totuşi, în străină­tate aplică preponderent pentru joburile din Germania, Olanda, Franţa, Ungaria şi Belgia. Italia şi Spania sunt, în continuare, destul de jos în clasament, însă surpriza vine din partea Marii Britanii, care era, până anul trecut, în top 5 destinaţii alese. Acum este abia pe locul al 8-lea, ca urmare a restricţiilor pe care Regatul Unit le-a impus în ultimul an. „Cele mai multe aplicări vin din segmentele de vârstă 25-35 de ani şi 18-24 de ani, iar domeniile spre care se orientează sunt construcţii, retail, transport, producţie şi industria alimentară. Dacă în lunile trecute vedeam mulţi IT-işti care aplicau pentru străinătate, acum cifrele sunt în scădere pentru această categorie, însă sunt în creştere pentru joburile pe care le au la dispoziţie în România”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO