Eveniment

Pană de curent uriaşă în întregul stat sirian

Pană de curent uriaşă în întregul stat sirian

Autor: Roxana Maciuca

03.03.2016, 14:43 232

"Reţeaua electrică nu mai funcţionează în niciun district al ţării", a precizat, pentru agenţia siriană Sana, o sursă din Ministerul pentru Electricitate al ţării.

"Au fost demarate operaţiuni pentru restabilirea accesului la energie electrică", a declarat aceeaşi sursă.

Si serviciile de internet au fost perturbate parţial de această pană de curent.

În prezent, în Siria se desfăşoară atacuri între forţele regimului Bashar al-Assad, sprijinite de forţele ruse, şi militanţi ai organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra, afiliată reţelei Al-Qaida, grupări care sunt bombardate şi de forţele coaliţiei internaţionale conduse de SUA.

În baza unui armistiţiu temporar intrat în vigoare de sâmbătă, agreat de SUA şi Rusia, bombardamentele împotriva grupărilor opoziţiei siriene care au acceptat respectivul armistiţiu au încetat, deşi au fost raportate mai multe încălcări de ambele părţi.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO