Eveniment

O pacientă care a născut la maternitatea MedLife Griviţa, confirmată cu noul coronavirus. „Am demarat o ancheta epidemiologica, urmând ca în cel mai scurt timp să comunicăm Directiei de Sanatate Publică o evaluare a persoanelor expuse”

O pacientă care a născut la maternitatea MedLife...

Autor: Georgiana Mihalache

24.03.2020, 11:32 359

O pacientă care a venit în data de 13 martie la maternitatea MedLife Griviţa pentru naştere a fost confirmată ieri seară, 23 martie, cu noul coronavirus, fiind transferată împreună cu bebeluşil la spitalul Matei Balş din Bucureşti. Starea celor doi este una bună, transmit reprezentanţii MedLife.

La internare, pacienta a declarat că nu a călătorit într-o zonă cu risc şi nu a interacţionat cu o persoană suspectă de coronavirus, însă în timpul operaţiei de cezariană, pacienta a făcut febră. După acest prim simptom, pacienta a menţionat că a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania.

„Ca urmare, echipa medicală a contactat Direcţia de Sănătate Publică în vederea evaluării cazului. La momentul respectiv, reprezentanţii DSP au transmis instituţiei noastre că pacienta nu îndeplineşte criteriile pentru testare. La o săptămână de la naştere, timp în care evoluţia a fost favorabilă, pacienta a declanşat un nou episod de febră, dezvoltând pneumonie. Astfel în data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare, fiind reluate discuţiile cu DSP în vederea testării pentru COVID-19”, a mai transmis MedLife.
După recoltarea probelor pentru testul de coronavirus, pacienta a fost izolată şi pusă în carantină faţă de restul pacienţilor şi personalului medical.

„In seara zilei ieri, 23 martie, rezultatul testului pentru pacienta a fost confirmat pozitiv. Pacienta, alaturi de nou-nascut, au fost transferati catre Institutul de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals". Acestia se aflau intr-o stare buna, mama fiind cu simptomatologie respiratorie in remisie”, a mai transmis MedLife.

Compania a demarat ancheta epidemiologică şi va comunica DSP evaluarea persoanelor expuse pentru a începe testarea lor. Niciunul dintre persoanele care au avut contact direct cu pacienta pe perioada spitalizării nu are simptome, potrivit MedLife.

„Pe aceasta cale, facem un apel catre toti pacientii care ajung intr-o unitate medicala, publica sau privată, de a respecta in totalitate masurile de preventie epidemiologica impuse de catre autoritati si de a da dovada de reponsabilitate si transparenta totala in relatia cu personalul medical”, au mai transmis reprezentanţii MedLife.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO