Eveniment

Ordonanţa Militară 8: Exportul mai multor produse agroalimetare, între care grâu sau orez, interzis

Ordonanţa Militară 8: Exportul mai multor produse...

Autor: Otilia Serescu

09.04.2020, 23:29 371

Exportul mai multor produse agroalimetare, între care grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de seminte, zahăr, produse de patiserie sau biscuţi este interzis, în perioada stării de urgenţă, potrivit Ordonanţei Militare numărul 8 (OM8).

„Se intrerzice exportul de grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de seminte, zahăr, produse de patiserie, de biscuţi, turte sau alte reziduuri solide rezultate din domeniul de panificaţie, tot ceea ce ţine de zona aceasta care se referă la reziduuri inclusiv pentru alimentarea industriei sau a agriculturii”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela.

Conform OM8, procedurile de export a produselor agroalimentare aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe militare, se suspendă pe perioada stării de urgenţă.

„Achiziţionarea intracomunitară a produselor agroalimentare se poate face numai dacă statul membru face dovada faptului că produsele achiziţionate sunt destinate consumului intern propriu sau al celui comunitar, iar nu exportului”, conform documentului citat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO