Eveniment

Ordinul privind obligativitatea măştii a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul privind obligativitatea măştii a fost publicat...

Autor: Diana Grigore

23.05.2020, 09:48 335

Ordinul privind obligativitatea purtării măştii a fost publicat în Monitorul Oficial. Suntem obligaţi să purtăm mască în spaţii închise, inclusiv la locul de muncă.

După mai bine de două zile de aşteptare, ordinul ministrului Sănătăţii care stabileşte unde şi cum vei purta masca de protecţie a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, pe durata stării de alertă suntem obligaţi să purtăm mască de protecţie în spaţii închise, precum centrele comerciale, autobuz sau la locul de muncă.

Există, însă, şi excepţii:

-Dacă lucrezi singur în birou
-Dacă suferi de o boală care afectează capacitatea de oxigenare
-Dacă desfăşori activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc)
-Prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de trei metri între persoane
-Vorbitorii în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de trei metri, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în incintă
-Copiii cu vârsta mai mică de cinci ani

Ordinul ministrului Sănătăţii prevede, totodată, că la intrarea într-un sediu este obligatoriu triajul epidemiologic şi dezinfectarea mâinilor. Astfel, la locul de muncă ni se va măsura temperatura, iar dacă aceasta va depăşi 37.3 C, vom fi trimişi pentru consult la medicul de familie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO