Eveniment

Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial a fost revocat de premierul Florin Cîţu

Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de...

Autor: Laura Buciu

14.04.2021, 21:18 130

Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial a fost revocat de premierul Florin Cîţu, în prezent ministru interimar la Ministerul Sănătăţi.

După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătăţii, premierul Florin Cîţu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare publicat, marţi seara, de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa şi a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităţilor, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidenţă şi de gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile şi zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităţilor dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidenţă de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO