Eveniment

Orban pregateste schimbari masive in managementul companiilor din portofoliu

17.04.2007, 19:27 12

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat ca in termen de o luna va finaliza evaluarea structurilor de conducere din cadrul companiilor administrate de minister si va prezenta propunerile de schimbare a managementului.
"In functie de cum va arata organigrama, unii directori vor ramane pe pozitii, unii vor pleca, iar pentru posturile libere se vor organiza concursuri. Dupa evaluarea directorilor din fiecare companie si institutie voi decide daca echipa de management va fi pastrata. Cea mai mare parte a echipelor vor fi schimbate", a declarat Orban.
Primele companii unde au avut loc schimbari au fost Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) si Autoritatea Rutiera Romana (ARR).
Mihai Grecu, noul director al CNADNR, a anuntat ca dupa reorganizarea fundamentala a companiei, are ca prioritate demararea proiectului pentru drumurile express, ce reprezinta o alternativa la drumurile nationale pana la finalizarea constructiei autostrazilor in proiect.
"Demararea procedurilor pentru proiectarea drumurilor express va avea loc saptamana viitoare si va dura un an si trei luni. Ne-am gandit la patru tronsoane care cumuleaza un total de 380 km a caror constructie va incepe in doi ani", a spus Grecu. Investitiile necesare presupun fonduri de 1,2 mld. euro si vizeaza transformarea in drumuri rapide a drumurilor nationale Turda-Sebes, Pitesti-Craiova, Arad-Oradea si Tetea-Satu Mare.
Noul director al CNADNR a prezentat si stadiul in care se afla la momentul actual proiectele de constructie a autostrazilor si care vor fi tronsoanele cu cel mai apropiat termen de finalizare.
Ministrul transporturilor a mentionat ca institutiile care se afla pe lista sa de prioritati se regasesc Tarom si CFR, unde exista mai mult de 36.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO