Eveniment

Orban: Niciodată nu a existat un premier cu o cotă de neîncredere atât de mare

Orban: Niciodată nu a existat un premier cu o cotă de...

Autor: Laura Buciu

25.09.2021, 13:56 85

„Fraţilor, ce facem cu guvernarea?” – s-a adresat Ludovic Orban colegilor săi, la Congresul PNL. El spune că niciodată nu a existat o cotă de neîncredere atât de mare pentru un premier sau un Guvern, aşa cum este Guvernul Cîţu. Orban promite să are soluţii la criza politică.

„Fraţilor, ce facem cu guvernarea? Realitatea este în momentul de faţă că suntem într-o ecuaţie aproape imposibilă. Atâta timp cât nişte parteneri care au fost cu noi în coaliţie s-au retras din coaliţie şi au spus că au o singură condiţie pentru a reveni în coaliţie stau şi mă întreb cum vom îndeplini această condiţie”, a spus Ludovic Orban.

El spune că PNL va apăra Guvernul în Parlament la moţiunea de cenzură, dar se întreabă cu cine va face PNL majoritate parlamentară, dacă USR PLUS a condiţionat revenirea la guvernare de plecarea lui Florin Cîţu.
Orban denunţă „aranjamente pe sub masă” cu PSD.

„Credeţi că există vreun liberal cub capul pe umeri care să fie de acord cu a bate palma cu PSD, cu refacerea USL-ului, cu compromiterea PNL într-o combinaţie pe masă sau pe sub masă cu PSD? Eu cred că nu! Iar dacă există cineva să o spună deschis, pentru că negocieri pe sub masă s-au făcut. Şi dacă cineva îşi imaginează că cineva îşi imaginează că Guvernul minoritar va putea rezista cu sprijin în parlament înseamnă că naiv şi că nu cunoaşte PSD”, a spus Orban.

Acesta spune că soluţia este ca el să fie ales preşedinte PNL.

„Va fi ales cel care a provocat criza în loc să fie ales cel care are soluţia la criză?”, întreabă Orban, care spune despre el că este respectat de parteneri şi are capacitatea de a reface majoritatea parlamentară şi de a genera un guvern de 4 ani pentru România, condus de un premier al PNL.

„Nu pot să nu mă refer la adevăruri care sunt relevate în sondajele de opinie, dar pe care le simţiţi fiecare dintre dumneavoastră. Am ajuns să îmi fie din ce în ce mai greu să ies pe stradă să vorbesc cu oamenii, că mi se bate obrazul şi sunt întrebat ce faceţi cu România. V-am votat pentru că ne-aţi promis 4 ani de stabilitate, de investiţie, de construcţie, de dezvoltare şi ce criză politică şi vă rupeţi oasele între voi. Să fim foarte limpezi: astăzi nu avem un premier şi un guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier sau un guvern care să aibă o cotă de încredere aşa de joasă şi ştiţi foarte bine că la ora actuală în România cota de neîncredere este atât de mare încât fiecare dintre noi trebuie să suportăm de la cetăţeni reproşuri şi cuvinte grele”, a mai spus Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO