Eveniment

Orăştie: 23 de bătrâni dintr-un centru de persoane vârstnice, confirmaţi cu COVID-19

Orăştie: 23 de bătrâni dintr-un centru de persoane...

Autor: Luiza Paraschivu

12.04.2020, 20:58 97

Un număr de 23 de bătrâni dintr-un centru pentru persoane vârstnice din Orăştie au fost confirmate, duminică, cu noul COVID-19, după ce unul dintre ei a luat virusul din Spitalul din Deva. Pe lângă bătrâni, şi cinci cadre medicale au COVID-19.

Cele 28 de persoane dintr-un centru rezidenţial pentru persoane vârstnice din Orăştie au fost confirmate, duminică, cu COVID-19. Virusul a fost adus în cămin din Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, potrivit autorităţilor locale.

Primarul din Orăştie, Ovidiu Bălan, a declarat pentru MEDIAFAX, că oamenii ar fi luat virusul de la unul dintre bătrânii din centru care, în perioada 15-25 martie, a fost internat în Spitalul din Deva.

Duminică, rezultatele analizelor au arătat că, pe lângă cei 23 de bătrâni, şi cinci angajaţi ai centrului au COVID-19.

„Avem un număr de 30 de beneficiari. Dintre aceştia, în momentul de faţă, 23 au fost confirmaţi pozitiv. Din cadrul personalului care lucrează acolo, avem cinci persoane care au fost confirmate la testul PCR. (...) A fost o persoană în SJU Deva. A avut intervenţie chirurgicală după care a ajuns pe ATI. Ea a fost internată în perioada 15-25 martie în spitalul din Deva, după care a fost trimisă către centru. Persoana a fost asimptomatică pe toată această perioadă. Şi în momentul de faţă este asimptomatică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ovidiu Bălan, primarul oraşului Orăştie.

Potrivit primarului din Orăştie, patru dintre persoane sunt internate în spital. Alte 11 persoane vor fi internate la Spitalul din Orăştie, iar celelalte persoane vor fi transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO