Eveniment

Optimsmul afaceriştilor germani se degradează: Nivelul de încredere al mediului de afaceri german scade pentru prima dată în ultimele cinci luni

Optimsmul afaceriştilor germani se degradează: Nivelul...

Autor: Dorin Oancea

26.10.2020, 13:52 67

Încrederea oamenilor de afaceri germani a scăzut pentru prima oară în ultimele cinci luni pe măsură ce cazurile de COVID-19 continuă să se răspândească de-a lungul Europei, conform institutului ifo din Munchen.

Institutul a anunţat că indicele lunar al încrederii a scăzut de la 93,2 în septembrie la 92,7 în octombrie.

Companiile sunt considerabil mai sceptice în ceea ce priveşte evoluţiile din lunile următoare. În schimb, au dat o evaluare a situaţiei lor actuale puţin mai pozitivă decât luna trecută. Având în vedere creşterea numărului de infecţii, companiile germane devin din ce în ce mai îngrijorate.

Prin comparaţie cu majoritatea ţărilor europene, Germania a reuşit să controleze mult mai eficient numărul de infecţii cu coronavirus din timpul primului val al pandemiei. Însă cazurile au crescut într-un ritm alarmant în aproape toate ţările continentului în ultimele săptămâni, Franţa şi Spania înregistrând cele mai mari rate de infectare.

Autorităţile germane au impus noi serii de restricţii în unele regiuni ale ţării, printre care se numără închiderea timpurie a barurilor şi un set nou de cerinţe în ceea ce priveşte purtarea măştilor de protecţie.

Indicele Ifo este bazat de răspunsurile a circa 9.000 de companii germane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO