Eveniment

Optimism din toate părţile pentru 2021: Toate prognozele spun că economia României va spulbera pierderea din 2020 şi va mai şi pune ceva peste

Adrian Codîrlaşu, vicepreşedintele CFA România: Partea de infrastructură în construcţii mă aştept să meargă bine. În buget sunt prevăzuţi bani pentru investiţii şi să sperăm că atragem bani europeni.

Adrian Codîrlaşu, vicepreşedintele CFA România: Partea de infrastructură în construcţii mă aştept să meargă bine. În buget sunt prevăzuţi bani pentru investiţii şi să sperăm că atragem bani europeni.

Autor: Răzvan Botea

08.05.2021, 10:36 7250

♦ Adrian Codîrlaşu, vicepreşedintele CFA România: „Pentru a deschide economia este esenţială vaccinarea - cu cât vaccinăm mai repede cu atât deschidem economia mai repede“ ♦ Aurelian Dochia, analist economic: „Pentru prima dată, mi se pare că realitatea este mai bună decât puteam să sperăm.”

Rezistenţa economiei României în 2020, lovită mai ales în T2 de cea mai violentă criză din istoria economică recentă, a făcut ca toate prognozele pentru evoluţia PIB-ului în 2021 să fie revizuite în sus. Cea mai recentă revizuire este a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), care vede o creştere de 5% anul acesta, în loc de 4,3%, prognoza pe care a fost fundamentat bugetul din 2021. Datele agregate de ZF privind prognozele eco­no­mice ale instituţiilor de credit şi analiştilor economici arată că economia României va creşte între 4,2% şi 6% în 2021, destul cât să acopere gaura de 3,9% din 2020 şi să mai pună ceva peste.

„Avem o creştere economică de 3,4-3,6 puncte procentuale doar dacă rămânem la nivelul din februarie-martie”, spune pentru ZF Adrian Codîrlaşu, vice-preşedintele CFA România, care adaugă că „dacă se ridică restricţiile, creşterea va fi mai mare. Pentru a deschide economia este esenţială vaccinarea - cu cât vaccinăm mai repede cu atât deschidem economia mai repede.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO