Eveniment

Opt pacienţi ai Spitalului „Foişor” mai sunt de evacuat sâmbătă

Opt pacienţi ai Spitalului „Foişor” mai sunt de...

Autor: Andreea Tobias

10.04.2021, 09:27 41

Opt pacienţi ai Spitalului „Foişor” mai sunt de evacuat sâmbătă, după care spitalul va fi transformat în unitate COVID-19.

Reprezentanţii Spitalului Foişor au declarat sâmbătă că mai trebuie evacuaţi ultimii 8 pacienţi ortopedici, după care urmează pregătirea circuitelor pentru bolnavii COVID-19.

Ministerul Sănătăţii spunea vineri că va cere o analiză amănunţită a cauzelor pentru situaţia creată şi pentru modul în care s-a desfăşurat intervenţia de la Spitalul „Foişor”, în condiţiile în care managerul ar fi întârziat „nepermis” documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar, iar acest fapt a pus o parte din pacienţii spitalului într-o situaţie regretabilă.

Zeci de oameni au protestat în faţa Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” faţă de evacuarea pe timp de noapte a pacienţilor, la faţa locului fiind solicitaţi jandarmii.

De altfel, Jandarmeria a precizat că în zona spitalului s-a strâns un grup de persoane care prin „acţiunile desfăşurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienţi şi nu a respectat măsurile de ordine publică şi protecţie luate de jandarmi în acest context”. Până la miezul nopţii, jandarmii nu au dat amenzi şi nu au dus pe nimeni la secţie, însă au precizat că vor reveni cu informaţii după finalizarea bilanţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO