Eveniment

Oprescu: Am reziliat contractul pentru pasajul de pe Văcăreşti. Facem mall cultural la Esplanada

Oprescu: Am reziliat contractul pentru pasajul de pe Văcăreşti. Facem mall cultural la Esplanada

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a participat la emisiunea „După 20 de ani“ difuzată duminică de PRO TV. Foto Bogdan Iordache

Autor: Pro TV, Mediafax

17.12.2012, 00:08 7652

"Am reziliat contractul cu firma care se ocupa de pasajul de pe Văcăreşti (Romstrade, controlată de Nelu Iordache - n. red.). Acum este în expertiză şi trebuie scos din nou la licitaţie. Va fi gata în martie 2014", a spus Oprescu.

Citiţi mai jos principalele declaraţii ale lui Sorin Oprescu din cadrul emisiunii "După 20 de ani":
  • "Şoferii nu respectă nimic atunci când vine vorba de parcări. Trotuarul s-a transformat într-o parcare. Nici nu am vrut să intru prea tare în această problemă, din moment ce aceştia nu au alternative."

  • "Tot cer la Guvern să rezolvăm cu proiectul Esplanada. Am oameni de despăgubit acolo. Îmi doresc să avem o sală mare de muzică, o sală polivalentă. Doamna Angela Gheorghiu m-a sunat şi mi-a zis că vrea să găsească investitori."

  • "Eu insist ca pistele pentru biciclişti să fie pe trotuar, însă nu cum sunt acum. Bicicliştii spun că vor piste pe stradă. Nu pot să fac asta, ar fi numai incidente nefericite. Nu sunt atenţi la trafic şi am avea alte probleme."

  • "Eu, ca primărie, plătesc cât consumă cetăţeanul pentru gigacalorie. Vor fi subvenţii pentru toată lumea, fără nicio excepţie. În continuare va fi pentru toată lumea, pentru că mi-a răspuns Curtea Constituţională că este discriminare şi că şi eu trebuie să primesc subvenţie şi domnul Băsescu trebuie să primească subvenţie şi primul-ministru trebuie să primească subvenţie şi toţi directorii generali. Mi-a spus că nu este constituţional, că fac discriminări. Plătesc la toţi cât oi putea, pe mine mă interesează să nu moară ăia în casă de frig care nu pot să-şi plătească."

  • "În 2013 priorităţile sunt să folosim mai bine banii pe care îi avem la dispoziţie, deşi sunt puţini. Ministerul de Finanţe trebuie să dea dovadă de mai multă responsabilitate. Un buget mic se resimte în infrastructură. Grija mea este să funcţioneze oraşul, să aibă oamenii căldură, să nu crească preţul la gigacalorie, să pot să le dau să mănânce la oamenii fără adăpost."

  • "Am dat în analiză la finanţişti, la contabili. Nu are niciun sens (majorarea taxelor şi impozitelor - n.red.). Beneficiul pentru Primărie e mic. (...) Eu nu-i mai încarc pe bucureşteni. Eu, personal, nu, dar o să dau în analiză, în Consiliul General."

  • "Era de aşteptat (rezultatul alegerilor - n. red.). Opt ani de zile de speranţe distruse, călcate în picioare, ajuns până la gama de disperare a oamenilor, era de aşteptat, este sancţiunea pe care oamenii au putut să o dea unora cărora nu le-a păsat de ei: taie-le din salarii, taie-le din pensii..."

  • "Mă simt în stare să candidez la orice, chiar şi la funcţia de preşedinte. Însă singurul lucru care mă interesează acum este să le fac bucureştenilor viaţa mai uşoară. Antonescu nu m-a întrebat niciodată dacă vreau să candidez pentru postul de şef de stat."

  • "Sufleteşte, eu o să fiu mereu un om de stânga. Dar nu m-aş mai întoarce acolo. Cred că Băsescu va mai rezista la Cotroceni dacă îşi vede de-ale dânsului."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO