Eveniment

Operaţiunea Pangea: 121 de arestări şi produse de 14 milioane dolari confiscate de Interpol după o acţiune împotriva celor care vând produse false anti-coronavirus

Operaţiunea Pangea: 121 de arestări şi produse de 14...

Autor: Alex Ciutacu

19.03.2020, 14:20 57270

O acţiune coordonată a Interpol la nivelul a 90 de ţări împotriva comerţului ilicit de medicamente a scos la iveală o piaţă de produse false anti-coronavirus care a explodat în ultimele săptămâni.

Autorităţile au confiscat 34.000 de măşti contrafăcute sau care nu respectau standardele şi multe medicamente false care se vând drept tratament pentru Covid-19, într-o operaţiune ce a scos la iveală o reţea criminală de comerţ care prinde viaţă în jurul pandemiei globale au transmis oficialii Interpoli, conform FT.

Pandemia de coronavirus a creat pentru unii o oportunitate de a face bani rapid, întrucât infractorii au profitat de cererea ridicată pentru produse de protecţie personală şi pentru cele de igienă, a anunţat organizaţia.

„Comerţul ilicit cu astfel de produse medicale contrafăcute în timpul unei crize de sănătate publică arată lipsa lor de empatie faţă de ceilalţi oameni, sau faţă de vieţile lor”, a spus Jurgen Stock, secretarul general al Interpol.

Statele membre ale Interpol s-au implicat în flagrant, denumit Operaţiunea Pangea, prin care s-au inspectat peste 326.000 de colete şi s-au confiscat peste 48.000 în perioada 3-10 martie.

Operaţiunea a dus la 121 de arestări şi confiscarea unor produse farmaceutice potenţial periculoase în valoare de 14 milioane dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO